Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ завершило розслідувати провадження щодо підозрюваного у хабарництві депутата Юрченка


Раніше виключений із фракції «Слуга народу» народний депутат Олександр Юрченко заявляв, що не вчиняв ніяких протиправних дій
Раніше виключений із фракції «Слуга народу» народний депутат Олександр Юрченко заявляв, що не вчиняв ніяких протиправних дій

У Національному антикорупційному бюро повідомили про завершення розслідування кримінального провадження щодо підозрюваного у хабарництві народного депутата та його посередника. У НАБУ не вказують прізвища депутата, але, як випливає з оприлюднених деталей справи, йдеться про виключеного із фракції «Слуга народу» Олександра Юрченка.

Згідно з повідомлення, напередодні детективи НАБУ повідомили народному депутату та його посереднику про відкриття матеріалів у справі для ознайомлення.

«Розслідування кримінального провадження тривало з серпня 2020 року», – повідомили у НАБУ.

Читайте також: ВАКС постановив зняти електронний браслет із підозрюваного в хабарництві депутата Юрченка

У вересні 2020 року НАБУ та САП повідомили про підозру Олександррові Юрченку в отриманні неправомірної вигоди. За даними слідства, народний обранець висловив прохання передати йому через посередника хабар у 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до проєкту закону «Про управління відходами» та у подальшому ще 200 тисяч доларів для підкупу народних депутатів – членів відповідного парламентського комітету.

На початку серпня 2020 року детектив «під прикриттям» передав першу частину хабаря посереднику. 26-27 серпня співучасники планували отримати наступну частину коштів. Однак у НАБУ заявили, що були вимушені припинити подальше виконання спецзавдання, бо хтось сповістив фігурантів.

21 вересня 2020 року Вищий антикорупційний суд вирішив застосувати до Олександра Юрченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у понад 3 мільйони гривень. Депутата тоді взяли під варту в залі суду. Пізніше він вийшов із СІЗО після внесення застави. Юрченко під час засідання суду заперечив провину і заявив про наклеп на себе.

XS
SM
MD
LG