Доступність посилання

ТОП новини

Загороднюк: Україна підтвердила бажання долучитися до місії НАТО в Іраку


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ (ліворуч) відвідує військову базу Басмайя поблизу Багдаду, 2018 рік
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ (ліворуч) відвідує військову базу Басмайя поблизу Багдаду, 2018 рік

Київ підтвердив готовність долучитися до участі в місії Північноатлантичного альянсу в Іраку, заявив у Брюсселі міністр оборони Андрій Загороднюк 13 лютого.

«Ми підтвердили наше бажання щодо участі в місії НАТО в Іраку», – сказав він журналістам після сказав він журналістам у четвер у Брюсселі після завершення своєї участі в засіданні міністрів оборони країн-членів НАТО та країн-партнерів.

За словами Загороднюка, наразі країни НАТО ще не знають точного часу відновлення місії в Іраку.

Читайте також: Загороднюк закликав розглянути заявку України на участь у Партнерстві розширених можливостей НАТО​

«Наразі роботу з визначення конкретних людей ми ще ведемо. Щойно це буде – ми відразу повідомимо. Ми чітко заявили, що ми братимемо в цьому участь і країни, які мають до цього стосунок, це підтримують», – додав він.

У січні 2020 року віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба повідомив про план України відправити 20 військовослужбовців на підтримку місії НАТО в Іраку після того, як альянс відновить її роботу.

4 січня НАТО оголосило, що зупиняє тренувальну місію для солдатів в іракській армії. Це сталося після вбивства військовими США іранського генерала Касема Сулеймані.

XS
SM
MD
LG