Доступність посилання

ТОП новини

Закарпаття найпершим в Україні почало святкувати День Незалежності


Диригент: Світська хорова пісня, в якій прославляється рідний край, батьківщина, це так само молитва
Диригент: Світська хорова пісня, в якій прославляється рідний край, батьківщина, це так само молитва

Ужгородці разом із заслуженим академічним Закарпатським народним хором зустріли День Незалежності «Молитвою за Україну». Рівно о 6.00 на центральні площі міста біля 200-річної будівлі жупанату зібралися жителі міста, щоб привітати всю країну.

Таку масштабну акцію Закарпатський народний хор проводить уже п’ятий рік поспіль, обираючи символічне місце виступу. Щороку все більше ужгородців прокидається удосвіта, щоб помолитися разом із Закарпатським народним хором за державу та її мирне майбутнє, згадати загиблих бійців.

За словами Наталії Петій-Потапчук, художнього керівника і диригента хору, Закарпаття перше вітає країну з Днем незалежності. «Вранішня молитва Закарпатського хору створює святковий настрій усьому Закарпаттю на цілий день, - коментує Наталія Петій-Потапчук. – Це стало хорошою традицією. Цього року ми виконували не тільки духовний репертуар, але й світські пісні. Вважаю, що світська хорова пісня, в якій прославляється рідний край, батьківщина, це так само молитва».

Після виступу хору запрошені на захід представники різних релігійних конфесій виконали екуменічну молитву за мир в Україні.

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує 27-й День Незалежності. Акт незалежності було ухвалено Верховною Радою УРСР в 1991 році.

11 квітня Президент України Петро Порошенко доручив на День Незалежності провести військовий парад у центрі Києва, видавши відповідний указ.

Читйте також: Парад-2018: українцям є чим пишатися (огляд інтернет-видань)

Напередодні в Україні відбулися урочистості з нагоди Дні державного прапора. Підняття державного прапора з участю президента України 23 серпня 2018 року вперше відбулося не в столиці Києві, а в Дніпрі. Прапор підняли на найвищий флагшток серед українських міст – 72 метри.

Трансляцію параду дивіться в ефірі Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG