Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував ймовірного замовника вбивства Олешка на два місяці


Олешка вбили 31 липня 2018 року
Олешка вбили 31 липня 2018 року

Печерський районний суд Києва заарештував до 14 лютого 2019 року без права застави бізнесмена з Дніпра Євгена Бродського, підозрюваного у вбивстві бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка («Сармата»).

Бродський у суді наголосив, що не був знайомим із Олешком. Адвокат зазначив, що оскаржуватиме арешт свого підзахисного.

Поліція затримала підозрюваного в аеропорту Харкова 16 грудня.

Віталія Олешка вбили в Бердянську Запорізької області вдень 31 липня 2018 року на території готелю, що належить його родині: невідомий зайшов на територію готелю і здійснив два постріли. За підозрою у вбивстві «Сармата» біля Василівки Запорізької області було затримано чотирьох осіб.

Наразі керівництво Національної поліції заявляє, що вбивство «Сармата» було замовним. Розглядається декілька версій вбивства.

Читайте також: 53 напади на активістів за 9 місяців: що з’ясували правозахисники​

У квітні 2018 року Віталій «Сармат» Олешко організував у Запоріжжі мітинг проти голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля. Учасники акції звинувачували посадовця у занедбанні Молочного лиману, де минулого року внаслідок несвоєчасної очистки русла лиману стався масовий замор риби.

Окрім того, активісти заявляли, що на ремонт дороги Василівка – Енергодар виділили півмільярда гривень, проте ремонт так і не відбувся.

Віталій «Сармат» Олешко також неодноразово публічно виступав з критикою роботи бердянської міської влади.

XS
SM
MD
LG