Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі винесли вирок нападницям на учасниць «Фестивалю рівності» у вересні 2017 року


Суд у Запоріжжі засудив до двох років ув’язнення нападниць на учасниць «Фестивалю рівності», що проходив у вересні 2017 року
Суд у Запоріжжі засудив до двох років ув’язнення нападниць на учасниць «Фестивалю рівності», що проходив у вересні 2017 року

Комунарський районний суд Запоріжжя засудив до двох років ув’язнення з випробувальним терміном один рік двох студенток місцевих коледжів 16 та 17 років, які 30 вересня 2017 року вчинили напад двох активісток, які йшли до місця проведення «Фестивалю рівності» в місті. Їм інкримінується вчинення злочину за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Засуджені, які були присутні на засіданні разом зі своїми батьками, відмовились коментувати вирок. Їхні адвокати повідомили, що поки не знають, чи будуть подавати апеляцію.

Постраждалі також поки не вирішили щодо можливості подання апеляції на вирок суду.

30 вересні 2017 року близько 60 учасників «Фестивалю рівності» зібралися в одному з приміщень для проведення заходу, туди ж прийшли близько 150 радикально налаштованих молодих людей у масках, які намагалися перешкоджати проведенню події.

Читайте також: Активісти вимагають визнати побиття учасниць «Фестивалю рівності» у Запоріжжі злочином на ґрунті ненависті

До двох дівчат, які йшли на фестиваль, підійшли кілька людей з натовпу і стали їх бити. В цей час інші представники натовпу скористалися газовими балончиками, петардами і фаєрами. Внаслідок сутички дівчат з тілесними ушкодженнями доставили до лікарні.

Через інцидент поліцією було затримано 17 осіб, частина з них була підліткового віку. Було порушене кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство).

XS
SM
MD
LG