Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі підписали кримськотатарський прапор, який запустять над окупованим Кримом


Під час заходу запорожці розгорнули великий кримськотатарський прапор, який від 15 червня мандрує Україною
Під час заходу запорожці розгорнули великий кримськотатарський прапор, який від 15 червня мандрує Україною

У понеділок, 21 червня, у Запоріжжі під стінами міської ради відбулася акція «Прапор побажань», присвячена 30-річчю відновлення діяльності Курултаю кримськотатарського народу і Дню кримськотатарського прапора.

Під час заходу запорожці розгорнули великий кримськотатарський прапор, який від 15 червня мандрує Україною. До Запоріжжя він приїхав з Мелітополя, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Акція приурочена до 30-річчя відновлення діяльності Курултаю кримськотатарського народу. Ця акція розпочалася 15 червня і з цього моменту вона мандрує містами. Кримськотатарський прапор розміром 6 на 9, пошитий у Краматорську волонтерами, мандруючи містами, отримує додаткові послання для кримчан. Сьогодні цей прапор вже побував у Мелітополі, зараз він у Запоріжжі, і ввечері ми вже будемо його відправляти до Генічеська», – розповіла співорганізаторка акції у Запоріжжі Наталя Опенько.

Кілька десятків запорожців, що долучилися до акції, написали на прапорі свої побажання та звернення до людей, що живуть в окупованому Росією Криму.

«Пишу «До зустрічі у вільному Криму». Я взагалі-то кримчанка. Мені дуже боляче дивитися на те, що відбувається. Підтримую такі акції завжди. Переїхала у Запоріжжя значно раніше, до 14-го року, але Крим – це моя мала батьківщина. Я народилася у Криму», – розповіла учасниця акції на ім’я Алла.

Також запорожцям, які долучилися до акції, її організатори роздавали кримськотатарські прапорці та браслети з кримськотатарським символом тарак-тамга.

Акція «Прапор побажань» триває з 15 червня. Прапор кримськотатарського народу вирушив із Києва й мандрує регіонами, аби кожен охочий зміг передати послання людям, які проживають в окупованому Криму. Він вже побував у Львові, Одесі, Дніпрі тощо.

Ініціаторами проєкту є кримські активісти, що наразі мешкають у столиці. Перше побажання на ньому написав національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв.

Організатори планують, що 26 червня, у День кримськотатарського прапора, стяг запустять над окупованим Росією Кримом «як нагадування про те, що кримчан не забули».

XS
SM
MD
LG