Доступність посилання

ТОП новини

Затриманого з вибухівкою в метро засудили до чотирьох років умовно


Засудженого звільнили від покарання з трирічним випробувальним терміном
Засудженого звільнили від покарання з трирічним випробувальним терміном

Святошинський районний суд Києва виніс вирок у справі чоловіка, якого навесні цього року затримали на станції метро «Житомирська». Тоді. за даними слідства, в його наплічнику виявили тротилову шашку, пластид, запали і детонатори.

Обвинуваченого засудили до чотирьох років позбавлення волі умовно. рішення суд ухвалив минулого тижня й оприлюднив 27 липня.

Як встановило слідство, 28-річний уродженець Волинської області служив на Донбасі сапером у 2015 році.

Саме там, у Донецькій області, під час виконання службових обов’язків він знайшов вибухівку і запали, які залишив собі як трофей. Під час відпустки чоловік закопав їх у лісі в рідному селі Видраниця, заявляють слідчі. У березні 2018-го він приїхав з вибухівкою до Києва, де на станції метро «Житомирська» його затримали представники поліції.

Він сам визнав наявність у себе заборонених речовин і пізніше пішов на угоду зі слідством.

Тоді ж радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що затриманий має стосунок до організації «Рух нових сил», заснованої опозиціонером Міхеїлом Саакашвілі. В самому «Русі» цей зв’язок заперечували.

Суд звільнив засудженого від покарання з трирічним випробувальним терміном і наклав на нього зобов’язання періодично реєструватися в органі пробації.

XS
SM
MD
LG