Доступність посилання

ТОП новини

«Чітко розуміємо, до чого готуються в Росії» – Зеленський про призов і мобілізацію в РФ


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні 3 квітня, що усвідомлює наміри Москви з призову і мобілізації для війни проти України.

«Чітко розуміємо, до чого готуються в Росії, що вони хочуть, під що збиратимуть солдатів у свою армію. І в нас, у нас усіх, у наших партнерів, має бути сильна відповідь на російські операції – будь-які російські операції. Ми маємо перемогти в цій війні. Це історичний шанс України – зламати російський реваншизм, і ми маємо цим шансом скористатися. Заради надійної безпеки для наших дітей», – сказав глава держави.

Раніше цього ж дня Зеленський сказав, що Росія готується на 1 червня 2024 року додатково мобілізувати 300 тисяч військових. Увечері речник російського лідера Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав ці слова Зеленського неправдивими.

Росія збільшує чисельність своєї армії двома способами – через призов громадян віком від 18 до 30 років (призовна кампанія розпочалася 1 квітня) і через підписання контрактів із міністерством оборони.

Під час проходження строкової служби колишнім призовникам пропонують підписати контракт, який уможливлює використання такого військового у бойових діях проти України.

Російська влада також матеріально стимулює осіб, які підпишуть контракт із міністерством оборони РФ. 3 квітня влада Кубані вирішила збільшити одноразову виплату до мільйона рублів (це понад 420 тисяч гривень), це новий рекорд у Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG