Доступність посилання

ТОП новини

«Наша спільна мета – перемога». Зеленський подякував Байдену за слова підтримки в Конгресі


Джо Байден під час промови «Про стан справ у країні» перед Конгресом звернувся до України, заявивши, що США будуть надавати підтримку «стільки, скільки потрібно»
Джо Байден під час промови «Про стан справ у країні» перед Конгресом звернувся до України, заявивши, що США будуть надавати підтримку «стільки, скільки потрібно»

Президент України Володимир Зеленський подякував президентові США Джо Байдену за підтримку України під час його промови в Конгресі.

«Дякую президентові США за потужні слова підтримки України під час звернення до нації. Високо цінуємо і вдячні за лідерство США у допомозі Україні, за солідарність усього американського народу. Наші цінності – єдині, наша спільна мета – перемога. Україна вільно обирає своє майбутнє. Так є. І так буде!», – написав Зеленський у твітері вранці 8 лютого.

Президент США Джо Байден у своєму виступі з промовою «Про стан справ у країні» перед американським Конгресом, що відбувся в ніч на 8 лютого за київським часом, звернувся до України, заявивши, що Сполучені Штати будуть надавати підтримку «стільки, скільки потрібно».

«Сьогодні до нас знову приєднується посол України в США. Вона уособлює не лише свою країну, а й мужність свого народу. Пані посол, Америка – єдина у підтримці вашої країни. Ми будемо з вами стільки, скільки потрібно. Наша країна прагне більшої свободи, гідності і миру, не тільки в Європі, але всюди», – сказав Байден.

Президент США назвав напад Росії на Україну «випробуванням на віки», «тестом для Америки, тестом для світу».

«Разом ми зробили те, що Америка завжди робить якнайкраще. Ми вели. Ми об’єднали НАТО і побудували глобальну коаліцію. Ми виступили проти агресії Путіна. Ми стали на боці українського народу», – наголосив президент США.

Раніше Білий дім зазначив, що поява на виступі посла України Оксани Маркарової свідчить про «постійну підтримку США України майже через рік після неспровокованого нападу Росії».

XS
SM
MD
LG