Доступність посилання

ТОП новини

«Ми не атакували Путіна» – Зеленський відреагував на заяви Кремля


«Ми не атакували ні Путіна, ні Москву, ми воюємо на своїй території», – сказав президент
«Ми не атакували ні Путіна, ні Москву, ми воюємо на своїй території», – сказав президент

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські сили не атакували Кремль. Він сказав про це 3 травня на пресконференції в Гельсінкі, коментуючи заяви російської влади про те, що нібито українські безпілотники в ніч на 3 травня вдарили по Кремлю, де працює президент Росії Володимир Путін.

«Ми не атакували ні Путіна, ні Москву, ми воюємо на своїй території», – сказав Зеленський.

За словами президента, Україна відчуває дефіцит зброї для забезпечення своєї оборони, тому українська армія не використовує її деінде, крім поля бою.

«Ми не можемо використовувати будь-що і будь-де. Тому ми не атакували Путіна. Ми це залишимо трибуналу», – цитує слова Зеленського його пресслужба.

За його словами, Кремль звинувачує Україну в «спробі замаху» на Путіна через те, що Росія не має перемог на полі бою у розв’язаній нею війні в Україні.

«Він більше не може мотивувати своє суспільство й просто так відправляти на смерть військових. Він більше не може мотивувати свою державу. У нього немає перемог на полі бою. Друга армія світу програла. Вони неспроможні окупувати Україну. Вони отримали відсіч від нас. Тепер йому потрібно хоч якось мотивувати цих людей, щоб вони йшли вперед», – сказав Зеленський.

3 травня російська влада звинуватила Київ в атаці дронів на Кремль, а речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва розцінює цю атаку як «сплановану терористичну акцію та замах на президента Російської Федерації».

В Офісі президента України, коментуючи це, заявили, що «щось у РФ відбувається, але точно без дронів України над Кремлем». Радник голови ОПУ Михайло Подоляк попередив, що «Росія явно готує масштабний терористичний акт».

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що бачив повідомлення з Москви про нібито атаку безпілотників на Кремль. Очільник американського зовнішньополітичного відомства сказав, що «жодним чином не може їх підтвердити».

XS
SM
MD
LG