Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський про удари РФ по Харкову: готуємо «дуже конкретну і справедливу» відповідь


Наслідки російського удару по Харкову, 4 квітня 2024 року
Наслідки російського удару по Харкову, 4 квітня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські сили готують «дуже конкретну і справедливу» відповідь на удари Росії по Харкову і східних регіонах України.

Голова держави написав у телеграмі 7 квітня, що провів із цього приводу розмову з очільником Служби безпеки Василем Малюком, начальником ГУР Міноборони Кирилом Будановим і міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком.

«Росія ні на хвилину не припиняє свій терор. Працюємо, щоб надати нашим людям надійний захист. Готуємо відповідь для ворога – дуже конкретну і справедливу», – написав Зеленський, не навівши подробиць.

Крім того, президент повідомив про переговори з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським і міністром оборони Рустемом Умєровим.

«На зв’язку з головкомом Сирським. Детально обговорили ситуацію на фронті, планування наших подальших дій. Міністр оборони Умєров доповів щодо ситуації з боєприпасами. Робимо максимум, щоб кожна бойова бригада мала все необхідне для захисту держави», – зауважив Зеленський.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG