Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський прибув на саміт у Литву закликати до допомоги Україні після «підлих ударів» Росії


Раніше Зеленський знову закликав союзників України надати країні більше систем протиповітряної оборони після чергових «підлих ракетних ударів» Росії по українській енергетичній інфраструктурі
Раніше Зеленський знову закликав союзників України надати країні більше систем протиповітряної оборони після чергових «підлих ракетних ударів» Росії по українській енергетичній інфраструктурі

Президент України Володимир Зеленський 11 квітня прибув до столиці Литви Вільнюса на саміт Триморʼя і заявив, що проведе зустрічі зі своїми колегами з інших 12 держав-членів, щоб посилити підтримку України на тлі інтенсивних ударів Росії.

«Головне зараз – зробити все для зміцнення нашої ППО, забезпечення нагальних потреб Сил оборони України, а також консолідації міжнародної підтримки, щоб ми могли подолати російський терор», – написав Зеленський у соцмережах.

Лідери країн Центральної і Східної Європи перебувають у Вільнюсі на саміті Тримор’я.

Читайте також: Бербок після Ради Україна – НАТО: системи ППО «потрібні Україні зараз»

Раніше Зеленський знову закликав союзників України надати країні більше систем протиповітряної оборони після «підлих ракетних ударів» Росії по українській енергетичній інфраструктурі.

Повітряні сили ЗСУ раніше повідомили, що російські війська в ніч на 11 квітня завдали комбінованого удару по Україні: ракетами різних типів і ударними безпілотниками, всього застосували 82 засоби повітряного нападу, з яких сили ППО збили 57.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій зауважили, що понад 200 рятувальників від ночі працюють на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу, а також понад сотня слідчих, криміналістів і вибухотехніків.

«Упродовж кількох годин російські військові атакували п’ять регіонів України – били по критичній інфраструктурі. По Харкову ворог випустив більше 10 ракет, у деяких районах міста відсутнє електропостачання. Ліквідація наслідків обстрілів триває також на Одещині, Львівщині, Запоріжжі та Київщині… На щастя, за оперативними даними, внаслідок сьогоднішньої атаки минулося без загиблих і потерпілих», – йдеться в повідомленні.

Напередодні головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, командувач ЗС США в Європі Крістофер Каволі заявив, що без допомоги Заходу в України «досить швидко» закінчаться артснаряди й ракети ППО.

Заява пролунала на тлі затримки з розглядом подальшої допомоги Україні в Конгресі США. Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Форум

XS
SM
MD
LG