Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський про олігархів: «якщо вибрали демократичний шлях, то вішати не можна»


«Хоча іноді дуже хочеться. Чому? Тому що так швидше», – сказав Зеленський, а потім додав, що пожартував
«Хоча іноді дуже хочеться. Чому? Тому що так швидше», – сказав Зеленський, а потім додав, що пожартував

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю британському виданню The Guardian заявив, що йому «іноді дуже хочеться» вішати олігархів, але не можна, оскільки Україна обрала демократичний шлях.

«Ну, ми не можемо, згідно з законом, вішати й стріляти. Це шлях. Ми вибираємо: або тоталітарний, або демократичний. Але якщо вибрали демократичний, то, звісно, вішати не можна. Хоча іноді дуже хочеться. Чому? Тому що так швидше», – цитує слова Зеленського його пресслужба, яка опублікувала переклад інтерв'ю.

У статті The Guardian пише, що в цей час речниця Зеленського Юлія Мендель, «виглядаючи дещо занепокоєною», сказала, що це жарт. «Звісно, ми жартуємо», – заявив при цьому президент.

«Ми обираємо закон. Ми концептуально творимо демократичну державу, і для всіх повинні бути однакові правила, один закон. Але роль, якщо ви вже використали це слово, – то дуже хочеться, щоб ролі у них були не головні, а, як у кіно, епізодичні. Зі свого боку, вони розуміють, що я не злодій, і починають по-іншому поводитися», – додав президент.

Раніше Зеленський заявив, що українські олігархи не мають жодного впливу на оновлений уряд, коментуючи те, що новий український прем’єр Денис Шмигаль працював у минулому в структурі, яка належить найбагатшій людині України Рінату Ахметову.

XS
SM
MD
LG