Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський попросив Меркель «сприяти у пришвидшенні отримання вакцини для України»


Президент України Володимир Зеленський (л) на переговорах із канцлером Німеччини Анґелою Меркель, Берлін, червень 2019 року
Президент України Володимир Зеленський (л) на переговорах із канцлером Німеччини Анґелою Меркель, Берлін, червень 2019 року

Президент України Володимир Зеленський 15 січня мав телефонну розмову з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, повідомляє офіційний сайт глави української держави.

Сторони «детально обговорили ситуацію в Україні та Німеччині, пов’язану з пандемією COVID-19 та постачанням вакцини від цієї інфекції». «Володимир Зеленський попросив Ангелу Меркель сприяти у пришвидшенні отримання вакцини для України», – вказано в повідомленні без деталей про будь-які конкретні плани чи домовленості.

«Головним завданням зараз є захистити найбільш вразливі категорії громадян: літніх людей, лікарів, військовослужбовців. Поява сертифікованих вакцин дає нам всім надію», – цитує слова Зеленського його сайт.

Іншою темою розмови була ситуація на Донбасі. «Обидві сторони визнали, що перемовини радників лідерів «Нормандської четвірки» 12 січня цього року в Берліні були непростими, але конструктивними. Україна та Німеччина очікують на наступні консультації 22 січня», – вказано в повідомленні.

За результатами зустрічі в Берліні 12 січня про конкретні результати не повідомлялося, продовження консультацій заплановане на 22 січня.

Зустріч радників лідерів «нормандської четвірки» мала відбутися в грудні 2020 року, але цього так і не сталося.

Востаннє лідери так званої «нормандської четвірки» – України, Німеччини, Франції та Росії – зустрічалися 9 грудня 2019 року в Парижі.

XS
SM
MD
LG