Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: Україна отримає 200 тисяч ПЛР-тестів для діагностики COVID-19


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Упродовж наступної доби Україна отримає 200 тисяч ПЛР-тестів, необхідних для діагностики коронавірусної інфекції COVID-19, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Уночі із Південної Кореї вилітає літак, який має доставити 100 тисяч тест-систем ПЛР. Завтра чекаємо прибуття з Китаю близько двохсот тисяч спеціальних медичних респіраторів, захисних костюмів для лікарів, ста тисяч ПЛР-тестів, апаратів штучної вентиляції легень, великої кількості масок для аптек. Після повернення, відстою та відпочинку екіпажу літак одразу вилетить у Китай за наступною партією. І подальша доставка буде здійснюватися саме в такому режимі», – поінформував Зеленський увечері 26 березня.

Тест-системи із застосуванням методу полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) дозволяють точніше і швидше діагностувати захворювання на COVID-19, ніж експрес-тести, які можуть не показувати наявність коронавірусної інфекції на ранніх етапах хвороби.

В Україні станом на 10:00 26 березня підтверджено 156 випадків COVID-19, зафіксовано 5 летальних випадків, одна людина одужала (увечері з Чернівців повідомили про одужання ще трьох пацієнтів).

XS
SM
MD
LG