Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський обговорив з Ердоганом питання «відновлення експортних маршрутів через Чорне море»


«Чим швидше це відбудеться, тим менше людей відчують удар продовольчої кризи, що так «дбайливо» готувалася Росією», – сказав Володимир Зеленський
«Чим швидше це відбудеться, тим менше людей відчують удар продовольчої кризи, що так «дбайливо» готувалася Росією», – сказав Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський обговорив зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом питання «відновлення експортних маршрутів через Чорне море». Про це він заявив у своєму відеозверненні.

«Говорив з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Ключове питання – це відновлення наших експортних маршрутів через Чорне море. Працюємо над тим, щоб це стало можливим. Чим швидше це відбудеться, тим менше людей відчують удар продовольчої кризи, що так «дбайливо» готувалася Росією», – сказав він.

За повідомленнями ЗМІ, Ердоган сьогодні також у президентом РФ Володимиром Путіним обговорював створення безпечних коридорів в Чорному морі для вивезення українського зерна.

Україна та західні держави звинувачують Росію у крадіжці українського зерна і блокуванні українських портів, що загрожує продовольчим поставкам у світі.

На сьогодні 22 мільйони тонн українського зерна неможливо вивезти через блокування чорноморських портів Росією. 13 червня Україна поставила першу партію зерна у ЄС новим морським шляхом через Балтійське море.

Міжнародна спільнота закликає Росію розблокувати порти та дозволити експорт українського зерна. Зокрема ООН закликала Росію дозволити вивезти зерно з українських портів.

Москва заявляла, що готова наростити постачання продовольства, якщо з неї знімуть санкції, запроваджені через війну проти України.

XS
SM
MD
LG