Доступність посилання

ТОП новини

Ілюзії щодо можливостей РФ в Чорному морі зникають, ЧФ «поступово тікає з Криму» – Зеленський


За словами Володимира Зеленського, Україна ще не досягла повного вогневого контролю над Кримом та прилеглими водами, але «це буде, це питання часу».
За словами Володимира Зеленського, Україна ще не досягла повного вогневого контролю над Кримом та прилеглими водами, але «це буде, це питання часу».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ілюзії щодо можливостей Росії в Чорному морі зникають, її Чорноморський флот «поступово тікає з Криму».

«Ми рухаємося до реалізації нашої мети більш активно, ніж будь-коли. Саме по ситуації навколо Криму найкраще видно, як наша тактика спрацьовує. Російський контроль над Чорним морем і наявність Чорноморського флоту створювали ілюзію, що домінування РФ в Чорному морі нібито нездоланне. Зараз ілюзії тануть. Російський Чорноморський флот більше не здатний оперувати в західній частині Чорного моря і поступово тікає з Криму. Це історичне досягнення. Нещодавно російський керівник був змушений заявити про створення нової бази Чорноморського флоту на окупованій території Грузії. Але ми їх скрізь дістанемо», – сказав Зеленський під час свого відеозвернення до учасників саміту «Кримської платформи».

Читайте також: «Наша відповідь була недостатньою» – спікерка парламенту Чехії про реакцію Заходу на окупацію Криму

За його словами, Україна ще не досягла повного вогневого контролю над Кримом та прилеглими водами, але «це буде, це питання часу».

У Празі 24 жовтня розпочав роботу другий парламентський саміт «Кримської платформи». За словами спікера Верховної Ради України Руслана Стефанчука, у заході візьмуть участь близько 70 парламентських делегацій з усього світу.

Ініційований Україною міжнародний координаційний механізм «Кримська платформа» було розпочато на установчому саміті у Києві у серпні 2021 року. Мета платформи – збереження уваги до Криму у міжнародному порядку денному, захист прав людини у Криму, сприяння деокупації півострова.

Форум

XS
SM
MD
LG