Доступність посилання

ТОП новини

Ми не можемо виключати, що в Криму будуть бої – Джапарова про сценарії деокупації


Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова

Україна готова до того, що Крим доведеться звільняти за допомогою наземних військових операцій, але дипломатичний шлях теж можливий. Про це в ексклюзивному інтерв'ю Радіо Свобода сказала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

«Я вважаю, що ми не маємо виключати цього сценарію, так само як ми не маємо виключати дипломатію. Ми маємо бути готові до обох можливих треків... Наприклад, Хорватія, коли мала свою воєнну історію кілька десятків років тому, дві третини території повернула військовим чином, одну третину – дипломатією. То, власне, ми теж, як мінімум, не маємо саме обмежувати тим чи іншим сценарієм», – сказала Джапарова.

У липні 2023 року президент України Володимир Зеленський заявив, що, попри те, що зусилля України наразі зосереджені на відвоюванні території на півдні та сході, «кінцевою метою держави є звільнення Криму».

Читайте також: «Україна не торгує своїми територіями» – МЗС відповіло президенту Бразилії на пропозицію «відмовитися від Криму»

Час від часу від різних політиків лунають заяви про необхідність відмови України від Криму, який Росія окупувала у 2024 році.

Форум

XS
SM
MD
LG