Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський в Європарламенті: ми захищаємося від «найбільшої антиєвропейської сили сучасного світу»


«Український європейських шлях намагаються знищити тотальною війною. Для чого? Щоб після українського європейського способу життя знищити європейський шлях як такий» – Володимир Зеленський у Брюсселі
«Український європейських шлях намагаються знищити тотальною війною. Для чого? Щоб після українського європейського способу життя знищити європейський шлях як такий» – Володимир Зеленський у Брюсселі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна захищається від «найбільшої антиєвропейської сили сучасного світу».

За його словами, він прибув до Брюсселя, щоб захистити «європейський шлях» усіх українців.

«Зараз я тут, щоб захистити шлях додому нашого народу… українців різних політичних поглядів, різної особистої історії, але однієї з вами – європейської історії. Український європейських шлях намагаються знищити тотальною війною. Для чого? Щоб після українського європейського способу життя знищити європейський шлях як такий», – сказав він під час свого виступу в Європарламенті.

«Ми цього не дозволимо. Ця тотальна війна Росія нее лише за територію в тій чи іншій частині Європи. Її загроза лише в тому, що є диктатор з шаленими запасами радянської зброї... Ми захищаємося від найбільшої антиєвропейської сили сучасного світу. Ми на полі бою разом з вами», – додав Зеленський.

Зеленський переконаний, що Україна буде членом Європейського союзу.

«Україна, що перемагає, буде членом Європейського союзу, Євросоюзу, що перемагає», – наголосив він.

Сьогодні Володимир Зеленський перебуває з візитом в Брюсселі. Він виступив з промовою в Європарламенті. Також як почесний гість Володимир Зеленський має відвідати саміт ЄС у Брюсселі.

8 лютого український президент розпочав неоголошену раніше поїздку Європою з візитів до Великої Британії й Франції, що стало його другою поїздкою за кордон після початку повномасштабного вторгнення Росії майже рік тому. Перша його поїздка була до США. 21 грудня президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні та виступив у Конгресі з промовою, під час якої, серед іншого, подякував Сполученим Штатам за підтримку України.

XS
SM
MD
LG