Доступність посилання

ТОП новини

Від сьогодні змінено правила для дітей перетину адмінмежі із анексованим Кримом – МінТОТ


Уряд вирішив пом'якшити правила перетину адмінкордону для дітей наприкінці минулого року
Уряд вирішив пом'якшити правила перетину адмінкордону для дітей наприкінці минулого року

З 9 лютого набувають чинності зміни до порядку перетину адміністративної межі з тимчасово окупованим Кримом дітьми віком до 16 років, інформує Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

«Діти віком з 14 до 16 років зможуть самостійно перетинати КПВВ за наявності паспорту України (ID картки) або паспорту громадянина України для виїзду за кордон та наявності інформації про навчання в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, до якої працівники Держприкордонслужби на КПВВ матимуть доступ. Також спрощена процедура переходу КПВВ з Кримом для дітей до 16 років. Для них в’їзд в Крим (мова про тих, хто виїхав з півострова напередодні і наразі повертається) буде можливим в супроводі лише когось одного з батьків (до цього моменту була вимога присутності обох батьків – ред.)», – зазначається у повідомленні.

Постанову, про яку йдеться, уряд ухвалив 24 грудня минулого року.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG