Доступність посилання

ТОП новини

Голосування за низку міністрів під питанням – джерело в «Слузі народу»


Милованов відмовився від посади в оновленому уряді
Милованов відмовився від посади в оновленому уряді

Голосування за низку міністрів під питанням через брак кандидатур. Про це Радіо Свобода повідомило джерело у «Слузі народу», знайоме з ситуацією.

За словами джерела, йдеться про 4-6 міністерств. Зокрема, про Міністерство агропромислового комплексу та Міністерство економіки.

Співрозмовник підтвердив, що кандидати на ці посади – Тимофій Милованов та Роман Жуковський – відмовились від пропозиції обійняти їх.

Також йдеться про Міністерство освіти та Міністерство енергетики, які нині очолюють Ганна Новосад та Олексій Оржель.

У перерві між ранковим засіданням парламенту та позачерговим засіданням, яке має початись о 16:00, «Слуга народу» має намір провести зібрання фракції.

Президент України Володимир Зеленський планує 4 березня відвідати позачергове засідання Верховної Ради, підтвердив 2 березня перший заступник голови Ради, представник президента у парламенті Руслан Стефанчук. Він вказав, що запланований розгляд питання «Про Кабінет міністрів України» і кадрових питань.

За Конституцією України, міністр оборони та міністр закордонних справ призначаються Верховною Радою за поданням президента, інші члени Кабміну парламент призначає за поданням прем’єр-міністра.

XS
SM
MD
LG