Доступність посилання

ТОП новини

Вночі Сили ППО знищили понад 20 «шахедів» – ЗСУ


«Ударні БпЛА знищували у межах Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Сумської та Одеської областей», – командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Ощещук
«Ударні БпЛА знищували у межах Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Сумської та Одеської областей», – командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Ощещук

У ніч на проти 22 травня 2024 року Росія атакувала Україну 24 ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». Пуски здійснювались із районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ та території окупованого Криму, повідомив у телеграмі командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

«У результаті протиповітряного бою Силам оборони України вдалося збити усі 24 «шахеди», – зазначив військовий.

За даними Олещука, нічну атаку сил РФ відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони України, підрозділи радіоелектронної боротьби, зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних сил.

«Ударні БпЛА знищували у межах Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Сумської та Одеської областей», – уточнив командувач Повітряних сил ЗСУ.

У ніч проти 22 травня у низці областей, у тому числі на Сумщині, оголошувалася повітряна тривога через загрозу ворожих безпілотників типу Shahed.

Російські війська цієї весни неодноразово атакували об’єкти енергетичної інфраструктури в Україні. Зокрема, вночі і вранці 8 травня, за даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації й передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Після цього через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» запровадила спершу обмеження на енергопостачання для промисловості й бізнесу, згодом – відключення для побутових споживачів.

Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури Міністерство енергетики України оцінило збитки для енергосистеми в понад мільярд доларів, розповів профільний міністр Герман Галущенко.

Форум

XS
SM
MD
LG