Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» підтверджує надходження коштів від «Нафтогазу»


Російський «Газпром» підтвердив отримання двох платежів від «Нафтогазу України» в рахунок плати за постачання газу в розмірі 15 мільйонів доларів кожен, повідомили в компанії.

«До кінця дня ці 30 мільйонів доларів будуть на нашому розрахунковому рахунку», – наголосили в «Газпромі».

Раніше сьогодні «Нафтогаз України» повідомив, що перерахував російському «Газпрому» 30 мільйонів доларів за постачання російського газу у квітні. За повідомленням, кошти перерахували 2 квітня.

Увечері 1 квітня Україна підписала нову угоду на купівлю газу у Росії на другий квартал 2015 року. Ціна газу згідно з цими домовленостями становить 247,18 доларів за тисячу кубометрів, це на кілька доларів нижче від ціни, за якою Україна могла отримати паливо в реверсному режимі від європейських партнерів. Як заявили у «Газпромі», в другому кварталі 2015 року не діятиме принцип «бери або плати».

Від 1 квітня перестав діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі, з участю Єврокомісії.

Міністр енергетики України Володимир Демчишин сподівається, що на тристоронніх переговорах за участю ЄС 13-14 квітня вдасться остаточно юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015-16 років.

XS
SM
MD
LG