Доступність посилання

ТОП новини

Валютний курс стабілізовано, але все залежить від ситуації на сході країни – Яценюк


Уряду та Національному банку завдяки перемовинам з ключовим кредитором країни − Міжнародним валютним фондом вдалося стабілізувати валютний курс, але багато чого залежить від ситуації на сході країни та виконання Мінських домовленостей, сказав в ефірі «1+1» прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Хочу бути обережним, але разом з тим спокійним у питанні валютно-курсової політики. Це питання Нацбанку, і кожен повинен відповідати за своє. Але ми провели перемовини з МВФ і отримали перші 5 мільярдів доларів. Вони зараз знаходяться в резервах, інша частина – знаходиться в резервах уряду. Вона призначена для зовнішніх виплат. Ми стабілізували валютний курс, − сказав Яценюк. − Дуже багато залежить від військової ситуації, що буде відбуватися на сході. Якщо ситуація буде стабілізуватися, то це позитивно впливатиме на економіку».

11 березня Україна та Міжнародний валютний фонд ухвалили програму співпраці строком на 4 роки та обсягом фінансування 17,5 мільярда доларів. 13 березня України тримала перший транш по програмі в обсязі 5 мільярдів.

XS
SM
MD
LG