Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: в обговоренні постачання води до Криму має брати участь Меджліс


Глова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров
Глова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Глова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що обговорення можливості поставки дніпровської води до Криму має проходити за обов’язковою участю Меджлісу.

«Особисто я сьогодні не бачу жодної причини для того, щоб починати якісь переговори щодо води з окупаційною владою Криму», – написав Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

«Прихильникам постачання дніпровської води до окупованого Криму пропоную негайно помінятися місцями із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом, закритим ФСБ у Сімферопольському СІЗО», – додав голова Меджлісу.

Заява Рефата Чубарова викликала неоднозначну оцінку серед користувачів соціальної мережі. Дехто підтримав таку ініціативу голови Меджлісу, інші – виступили проти.

Пізніше Чубаров відреагував знову. «Мій пост надзвичайно збудив одного з членів «громадської палати Криму», – зазначив він.

За його словами, «негідники, які купили ціною представництва прихильність окупантів, у глибині своєї душі усвідомлюють, що і їх добробут на тлі викрадень і вбивств людей, вторгнень у будинки мирних громадян, знищення свободи слова, депортації неугодних, взяття під варту з політичних мотивів є дуже непевним».

«Страх, що вони можуть бути залишені господарями, змушує їх щодня демонструвати свою лояльність тимчасовим «правителям» Криму», – наголосив Чубаров.

Виконуючий обов’язки голови Державного агентства з водних ресурсів Олексій Чунарьов заявив, що Україна пустить воду для Криму Північно-Кримським каналом тільки у випадку, коли, згідно з законом України про окуповані території, у Криму буде визначений легітимний орган, із яким можна буде укласти договір. Чунарєв також наголосив, що однією з необхідних умов подачі води залишається погашення Кримом боргу перед управлінням Північно-Кримського каналу за водокористування у 2013 році у розмірі 1,7 мільярда гривень.

Після анексії Криму на півострові склалася критична ситуація з водопостачанням окремих міст. Виникли також проблеми зі зрошенням на землях сільськогосподарського призначення. У лютому цього року у Держдумі Росії ініціювали розгляд питання «про екоцид Криму з боку України».

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG