Доступність посилання

ТОП новини

Число жертв пожеж у Росії сягає 34


Під час наради Володимира Путіна в головному місті Хакасії Абакані, 21 квітня 2015 року
Під час наради Володимира Путіна в головному місті Хакасії Абакані, 21 квітня 2015 року

Пожежі, що далі палають у багатьох місцях російського Сибіру, забрали життя вже 34 людей, травмовані 7 з половиною тисяч, повідомив міністр надзвичайних ситуацій Росії Володимир Пучков.

За його словами, пожежі також знищили вже близько 1 тисячі 400 будинків, без житла залишилися 5 тисяч людей.

Міністр виступив із цією доповіддю в перебігу візиту президента Росії Володимира Путіна до одного з найбільш потерпілих регіонів, Хакасії.

Цього ж дня, у вівторок, 21 квітня, вранці управління лісівництва Сибірського федерального округу Росії повідомив, що нині далі палають 53 пожежі, які охопили площу в понад 101 тисячу гектарів.

Путін у Хакасії відвідав притулок для тих, хто втратив житло, і заявив, що всі роботи для відновлення й ремонту мають бути завершені до 1 вересня. А посадовців, бездіяльність чи пасивність яких призвели до зростання шкоди й числа жертв, треба притягти до відповідальності, заявив президент.

Путін також звинуватив у пожежах погоду і звичку місцевих мешканців палити суху траву і сміття.

Минулого тижня повноважний представник президента Росії в Сибірському федеральному окрузі Микола Рогожкін заявляв, що в пожежах у регіоні може бути винна російська опозиція. За його словами, саме опозиціонери могли пройти спеціальну підготовку, щоб дістатися до важко доступних місцевостях, де ставалася більшість займань, і здійснити акти саботажу, підпаливши ліс одночасно в різних місцях.

XS
SM
MD
LG