Доступність посилання

ТОП новини

УПЦ КП теж закликала УАПЦ до об’єднання – заява


Плакат Юрія Неросліка
Плакат Юрія Неросліка

Українська православна церква Київського патріархату закликала Українську автокефальну православну церкву до діалогу і об’єднання в єдину Помісну православну церкву. Про це йдеться у заяві прес-центру Київської патріархії.

Як зазначили у прес-центрі Київської патріархії, заява зроблена з благословення патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета напередодні Архієрейського собору УАПЦ, який, як очікується, відбудеться невдовзі.

Патріарх Київського і всієї Руси-України Філарет
Патріарх Київського і всієї Руси-України Філарет

«Київський патріархат підтримує та вітає позицію місцеблюстителя престолу УАПЦ митрополита Львівського Макарія, публічно висловлену ним в інтерв’ю українському телеканалу, щодо нагальності та невідкладності справи церковного об’єднання. В умовах зовнішньої кремлівської агресії проти України церковний та патріотичний обов’язок всіх прихильників автокефалії Української церкви – перегорнути сторінку розділення та відновити єдність», – мовиться у заяві.

У прес-центрі Київської патріархії зазначили, що знають про те, «що невідкладне об'єднання УАПЦ та Київського патріархату є бажанням переважної більшості вірних і духовенства Української автокефальноі православної церкви».

Представники УПЦ (Московського патріархату) заявляють, що схвалюють діалог між церквами, однак утримуються від більш конкретних оцінок щодо останньої ініціативи створення Помісної церкви.

На цю ж тему:

13.04.2015
УАПЦ і УПЦ КП заявили, що готові до переговорів про об’єднання в Помісну церкву

Українське суспільство штовхає церкви до об’єднання – експерти далі
XS
SM
MD
LG