Доступність посилання

ТОП новини

Через нові експертизи у справі Савченко слідство може тривати місяці – адвокат


Український адвокат Надії Савченко Віктор Чевгуз
Український адвокат Надії Савченко Віктор Чевгуз

У справі українського штурмана Надії Савченко додатково призначили п’ять криміналістичних експертиз, повідомив в ефірі Радіо Свобода український адвокат Надії Савченко Віктор Чевгуз.

За його даними, одна експертиза може тривати до двох місяців, і поки вони не завершаться, суд не почне розглядати справу по суті.

«Щоб розпочався розгляд справи по суті, потрібно щоб завершилося слідство. А тиждень тому повідомили, що знову було призначено десь п’ять криміналістичних експертиз. Кожна експертиза триває від 20 днів до 1-2 місяців», – зазначив Чевгуз.

За словами адвоката, російське законодавство дозволяє тримати людину у СІЗО два роки.

Один з російських адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков повідомив, що її після переведення до московської лікарні №20 триматимуть в окремій палаті під охороною. Новіков додав, що Савченко ослабла після голодування і зараз важить близько 50 кілограмів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині російського кордону.

Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили Савченко у полон. Після цього її перевезли до Росії і взяли під варту. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, у чому її звинувачують, оскільки потрапила у полон до їхньої смерті.

XS
SM
MD
LG