Доступність посилання

ТОП новини

Ніконов не причетний до скандального будівництва в Києві – Кличко


Віталій Кличко
Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко заявляє про непричетність його першого заступника Ігоря Ніконова до скандального будівництва на вулиці Микільсько-Слобідській у Києві. Про це він заявив американському виданню Foreign Policy.

Кличко відкинув будь-які звинувачення стосовно Ніконова, назвавши їх «чорним піаром» опонентів з метою дискредитувати його самого. Він зазначив, що немає жодного зв’язку між скандальною забудовою та його заступником.

Він також пожартував щодо засобів, якими, на думку Кличка, користуються неназвані опоненти.

«У нас є такий жарт з цього приводу. Один політик підходить до іншого та говорить: «Я розказав усім, що твоя донька – стриптизерка». В іншого політика немає доньки, але він все одно змушений пояснювати, чому його донька не стриптизерка», – цитує Кличка Foreign Policy.

В той же час, мер Києва визнав, що забудова на лівому березі і справді проблемна. Вона призвела до протестів та стрілянини 1 квітня. Кличко сказав, що спочатку він погодився з документами на забудову, але згодом звернувся до прокуратури міста з проханням їх переглянути.

Водночас прес-секретар Київської прокуратури сказала Радіо Свобода, що станом на 29 квітня жодних офіційних звернень від Кличка не було, але прокуратура вже певний час розслідує дві справи навколо «Сонячної Рів’єри».

Раніше журналісти програми Радіо Свобода та Першого каналу «Схеми» з’ясували, що серед засновників товариств, які викуповували землю на Микільсько-Слобідській були особи, причетні до фірми КАН (абревіатура від прізвищ Крапивин-Алієв-Ніконов).

XS
SM
MD
LG