Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти анонсують відведення озброєння калібру менш ніж 100 міліметрів


У неділю, 19 липня, сепаратисти на своїх сайтах повідомляють про намір відвести від лінії зіткнення озброєння калібру менш ніж 100 міліметрів. Повідомлення такого змісту поширені з посиланням на слова одного з представників угруповання «ДНР» Едуарда Басуріна.

За цими словами, рішення влади «ДНР» і «ЛНР» про відведення на три кілометри від лінії зіткнення танків та іншої бронетехніки, оснащеної гарматами калібру до 100 міліметрів, вступило в силу, і розпорядження про це вже надійшло в усі їхні підрозділи, дислоковані уздовж лінії зіткнення. Окремі підрозділи почнуть вихід на запасні позиції в глибину території, захопленої обома угрупованнями, «буквально в ці години», цитують сайти сепаратистів слова Басуріна.

Басурін заявив, що рішення ухвалене сьогодні Луганськом і Донецьком в односторонньому порядку через «непохитне бажання і волю встановити мир на Донбасі».

Сепаратисти напередодні вже казали, що самі вирішили відвести малокаліберне озброєння, твердячи при цьому, що Україна відхилила домовленість про відведення від лінії контакту на сході України озброєнь калібру, меншого за 100 міліметрів, і танків. Реакції на ці закиди від української сторони немає. У прес-центрі АТО щоденно повідомляють про використання бойовиками зброї, що мала бути відведена від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями.

XS
SM
MD
LG