Доступність посилання

ТОП новини

ООН надала 7 мільйонів гривень допомоги переселенцям на Дніпропетровщині – ОДА


Управління верховного комісара ООН у справах біженців виділило 7 мільйонів гривень для фінансової підтримки переселенців, які переїхали у прифронтову Дніпропетровську область, повідомили в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації.

За даними департаменту, вже цього року одноразові виплати по 2 тисячі гривень отримають 3,5 тисячі сімей.

Виплати вже надійшли для перших 1 тисячі 300 переселенців на Дніпропетровщині.

Однак, за інформацією департаменту, у проекті зможуть узяти участь тільки найзнедоленіші переселенці – багатодітні сім’ї, люди з обмеженими можливостями, пенсія яких складає менш як півтора прожиткові мінімуми, батьки-одинаки, вагітні жінки.

Як повідомили в департаменті, підтримкою зможуть скористатися лише ті переселенці, які зареєструвалися в області після 1 листопада 2014 року та не отримували раніше інших видів недержавної фінансової допомоги.

Раніше у Дніпропетровську за підтримки Управління верховного комісара ООН у справах біженців розпочала роботу художня студія – переселенці, діти і дорослі, розпочали заняття з основ живопису та графіки під керівництвом художника-переселенця з Донецька. УВКБ ООН забезпечила переселенців матеріалами для творчості, яких вистачить на кілька місяців занять.

За офіційними даними, на Дніпропетровщині зареєстровано понад 80 тисяч переселенців із Донбасу. За неофіційними, їх може бути приблизно удвічі більше.

XS
SM
MD
LG