Доступність посилання

ТОП новини

Одеський райсуд заочно заарештував Маркова


 Ігор Марков
Ігор Марков

Приморський районний суд Одеси виніс заочне рішення про арешт колишнього народного депутата Ігоря Маркова, якого напередодні затримали в Італії.

За повідомлення прес-служби суду, у зв’язку із надходженням повідомлення про затримання Маркова на території Італії прокурор звернувся до Приморського райсуду з клопотанням про застосування щодо обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (заочно).

«Клопотання прокурора розглянуто судом та задоволено в повному обсязі. Стосовно обвинуваченого Маркова застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Така ухвала суду про застосування запобіжного заходу підлягає негайному виконанню, оскарженню не підлягає», – йдеться у повідомленні.

Наразі готуються до Міністерства юстиції Італії документи про екстрадицію обвинуваченого Ігоря Маркова в Україну.

Сьогодні італійський суд застосував щодо Маркова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В Україні екс-депутату Маркову інкримінують хуліганські дії в Одесі 2007 року, коли біля обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині II. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в побитті громадян, повідомляли в МВС.

Крім того, у 2013 році Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись із аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі № 133 в Одесі, де той був обраний, неможливо встановити.

Сам Марков стверджував тоді, що це політична помста владної на той час Партії регіонів за те, що він далі стоїть на проросійській позиції, яка розбігалася з тодішнім офіційним курсом влади України на євроінтеграцію.

У лютому 2014 року в Одесі Приморський районний суд звільнив Маркова з-під варти.

Нещодавно в Москві Ігор Марков разом із колишнім українським прем’єром Миколою Азаровим оголошував про створення «комітету порятунку України».

XS
SM
MD
LG