Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ отримала 139 мільйонів гривень на будівництво «Європейського валу» – Серватюк


Облаштування кордону на Харківщині ©Shutterstock
Облаштування кордону на Харківщині ©Shutterstock

На виконання плану будівництва «Європейського валу» з бюджету отримали 139 мільйонів гривень з 300 мільйонів, передбачених на цей рік. Про це під час засідання уряду відзвітував заступник керівника Державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

«Робіт на 11 мільйонів 300 тисяч вже реалізували», – повідомив він.

Наразі затвердили проектну документацію та отримали дозволи на проведення будівельних робіт у 11 об’єктах Чернігівської та Харківської областей, повідомив Серватюк.

«Вже обладнано 180 кілометрів протитанкових ровів, 546 кілометрів фортифікаційних перешкод, 39 кілометрів загороджень з колючого дроту, 175 бліндажів і 897 окопів. Встановлено 6 нових спостережних веж», – зазначив він.

План облаштування українсько-російського кордону був затверджений урядом 14 травня. Згідно з ним, передбачено три етапи: створення системи суцільних земляних споруд, облаштування місць несення служби та укриття для прикордонних нарядів та подорожніх, на другому етапі нарощується щільність охорони кордону, а на третьому – створюються системи контролю та ураження.

Для того, щоб перевірити сказане, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв поїхати у Харківську область наприкінці кварталу.

У лютому в уряді заявляли, що на сході України має бути побудована лінія безпеки, яка розмежовує контрольовані українською владою території і ті райони, що контролюють сепаратисти. Крім того, на кордоні з Росією будується «Європейський вал» або «Стіна». Цей проект уряд затвердив у вересні минулого року.

У березні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін вирішив виділити з Резервного фонду 865 мільйонів гривень для будівництва лінії безпеки на Донбасі.

XS
SM
MD
LG