Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО заявив про певне загострення протягом дня і 58 порушень перемир’я


На українській позиції біля донецького аеропорту в перерві між обстрілами з боку бойовиків, фото 19 серпня 2015 року
На українській позиції біля донецького аеропорту в перерві між обстрілами з боку бойовиків, фото 19 серпня 2015 року

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляє, що за час від півночі до 18-ї години становище в зоні АТО дещо загострилося: за цей час незаконні збройні формування 58 разів порушили режим припинення вогню.

Зокрема, повідомив речник АТО Анатолій Стельмах, біля Донецька противник декілька разів упродовж усього дня зі стрілецької зброї, мінометів і гранатометів обстрілював Опитне, Мар’їнку, Авдіївку, Красногорівку, Піски. По одному з опорних пунктів сил АТО в Мар’їнці бойовики з 5.20 і до 8-ї ранку вели вогонь із танка, мінометів, гранатомета і стрілецького озброєння.

Активізація незаконних збройних формувань фіксувалася і поблизу Маріуполя, повідомив речник. «Близько півночі окупанти двічі зі 152-міліметрової артилерії били по Прохорівці. А майже о 4-й годині ворожа артилерія працювала по наших позиціях у Старогнатівці, Лебединському та Богданівці. Також уранці під вогнем 122-міліметрової артилерії опинилося селище Виноградне. Знову ж таки по наших підрозділах у Старогнатівці злочинці били близько 8-ї години з артилерії калібру 152 міліметри, а майже о 9-й і 10-й дня зі 122-міліметрової артилерії», – сказав він.

На артемівському напрямку об 11.35 диверсійно-розвідувальна група противника намагалася обійти український опорний пункт; у результаті бойового зіткнення ворог відступив.

А на луганському напрямку було відносно спокійно, лише о 15.15 бойовики з гранатометв обстріляли сили АТО в Новотошківському, повідомив Стельмах.

Відео: Військове телебачення України

Сепаратисти ввечері не наводили своїх повідомлень про їхнє бачення становища на фронті.

Донецькі сепаратисти ще пополудні заявляли, що протягом усієї попередньої доби українська сторона 26 разів порушила режим припинення вогню, обстрілявши Старомихайлівку, Октябр, Горлівку, Білу Кам’янку, Стилу, Спартак, Новоласпу, а в Донецьку Куйбишевський і Петровський райони і територію аеропорту.

Луганські сепаратисти, зі свого боку, з останньою заявою виступили ще вранці, звинувативши українську сторону у двох порушеннях режиму припинення вогню, обидва рази обстрілявши їхні позиції біля Калинова.

Згідно з останніми наразі мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG