Доступність посилання

ТОП новини

До Києва доправили поранену в Сартані дівчинку – Держприкордонслужба


22 серпня спеціальним гелікоптером Держприкордонслужби до Києва було доставлено поранену під час обстрілу передмістя Маріуполя 10-річну дівчинку. Про це повідомляє сайт прикордонного відомства.

«Внаслідок обстрілу вона зазнала важких осколкових поранень та потребувала термінової і кваліфікованої допомоги. Як тільки місцеві медики дозволили перевезти її, відразу стало питання транспорту. Тому було прийнято рішення щодо надання для її перевезення гелікоптера прикордонного відомства», – ідеться в повідомленні.

У супроводі батька дівчинка нині перебуває в лікарні «Охматдит» у Києві.

Разом із потерпілою внаслідок обстрілу Сартани до столиці доправилиприкордонника з внутрішньою кровотечою – для продовження термінового лікування у Центральному клінічному госпіталі Державної прикордонної служби України, де є все необхідне сучасне для одужання обладнання.

Транспортування тяжкопоранених стало можливим після встановлення на гелікоптері реанімаційного транспортного комплексу. Чотири таких комплекси було передано прикордонному відомству Федеральною поліцією Німеччини. Передача сучасного медичного обладнання відбулася в рамках міжнародної співпраці і була надана прикордонникам як благодійна допомога. Ще три подаровані комплекси встановлено на каретах швидкої допомоги прикордонників, інформує сайт ДПСУ.

Внаслідок обстрілу 16 серпня селища Сартана, яке адміністративно належить до Іллічівського району Маріуполя, одразу загинули двоє людей, згодом у лікарні померла тяжкопоранена жінка – мама дівчинки, яку нині доправили до Києві. Місія ОБСЄ дійшла висновку, що Сартану було обстріляно зі східного напрямку, де проходить лінія розмежування українських військових і сепаратистів угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG