Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: кримські татари перекриють адмінкордон із Кримом 20-21 вересня


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров підтверджує плани активістів про перекриття адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом.

«Або 20-го, або 21-го ми перекриваємо цей кордон (адміністративний кордон між Херсонською областю і Кримом – ред.). Ми ухвалили таке рішення», – заявив Чубаров на засіданні погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і керівників комітетів українського парламенту 14 вересня в Києві.

За словами Чубарова, акція проводиться не тільки «у зв’язку з репресіями російської влади проти кримськотатарського народу на півострові, а й у зв’язку з невдалими діями українського уряду».

Раніше лідери кримських татар оголосили про намір заблокувати адміністративний кордон з Кримом у 20-х числах вересня для недопущення ввезення українських товарів на півострів. На думку національного лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, «Україна не повинна забезпечувати окупаційний режим Криму».

Після цих заяв російський глава Криму Сергій Аксьонов сказав, що півострів повністю підготовлений до блокування поставок продовольства з боку материкової України.

На цю ж тему:

12.09.2015
Блокада Криму

Які наслідки матиме Громадянська блокада Криму? Як до неї ставляться кримчани? Як відреагує керівництво Росії? Чи насправді Крим ще й досі залежить від українських товарів? Та як саме відбуватиметься блокування окупованого півострова? – про це у новому випуску програми «Крим.Реалії» далі
09.09.2015
Блокада Криму – логічний крок – Джелял (відео)

За словами першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, у цьому представницькому органі рішення про блокування транспортного торгового потоку до Криму обговорювалося давно. (Відео Кримської редакції Радіо Свобода) далі
08.09.2015
Кримські татари беруться за блокаду «торгівлі на крові» з окупованим півостровом

Поставки з України допомагають триматися окупаційному режиму – кримськотатарські лідери далі
XS
SM
MD
LG