Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко знову закликав парламент скасувати заставу в корупційних справах


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду скасувати можливість виходу на волю під заставу для підозрюваних у корупції, повідомила прес-служба голови держави.

На зустрічі з керівниками фракції коаліції він закликав знайти компроміс усередині коаліції щодо запропонованого ним законопроекту про значне підвищення або скасування мінімальної суми застави при обранні запобіжного заходу в низці справ, пов’язаних із корупцією, мовиться в повідомленні.

Голова держави зазначив, що за останній час правоохоронні органи у взаємодії з СБУ та прокуратурою затримали «на гарячому» низку високопосадовців, повідомила прес-служба, і назвав це добрим знаком – але застеріг від розчарування суспільства у зв’язку з можливістю рішення суддів відпустити затриманих на поруки чи під заставу. «Я впевнений, що тут нам єдність коаліції потрібна, як ніколи», – особливо відзначив президент.

Петро Порошенко почав закликати депутатів підтримати заборону на заставу для підозрюваних у корупції понад два місяці тому. За його словами, це мало б стосуватися таких категорій громадян, як держслужбовці першого і другого рангу, судді, прокурори, правоохоронці, у випадку обґрунтованих звинувачень щодо корупційних дій. «Кожен випуск злочинця під заставу викликає обурення суспільства, і я, як президент, не можу на це не реагувати», – заявляв він тоді.

Іще на той час Кабінет міністрів уже був виніс на розгляд Верховної Ради законопроект, яким пропонував зміни до Кримінального процесуального кодексу щодо порядку встановлення застави в суді: документ пропонував скасувати призначення застави для осіб, підозрюваних у корупційних діях. Голосування щодо цього, як припускали, мало відбутися ще на позачерговому засіданні Верховної Ради 9 липня, але його тоді так і не скликали, і рішення про це так і лишилося не ухваленим досі.

XS
SM
MD
LG