Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську продовжує роботу підгрупа з політичних питань Тристоронньої контактної групи


Представник України в підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний
Представник України в підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний

У Мінську о 9:00 відновила роботу підгрупа з політичних питань Тристоронньої контактної групи. Про продовження зустрічі ще на день повідомили ввечері 22 вересня учасники переговорів із різних сторін.

«Ми всі чудово з української сторони розуміємо, що між учасниками цього діалогу стоять смерті людей. Ми розуміємо, що наша робота стосується зменшення цих жертв. Поки є шанси, поки є можливості, потрібно робити все, що мінімізувати жертви і забезпечити продовження мирного процесу», – відзначив представник України в підгрупі з політичних питань Роман Безсмертний, якого цитує російська інформагенція «РИА Новости».

У вівторок, 22 вересня, робота Тристоронньої контактної групи та чотирьох робочих підгруп завершилася без очевидного прогресу.

Спеціальний представник ОБСЄ на переговорах у Мінську Мартін Сайдік заявив 22 вересня, що наміри провести «вибори» на територіях, підконтрольних угрупованням «ДНР» і «ЛНР», 18 жовтня і 1 листопада викликають розчарування.

Він також зазначив, що під час переговорів не вдалося домовитися про відведення танків і озброєнь калібром менше 100 міліметрів від лінії розмежування на Донбасі.

XS
SM
MD
LG