Доступність посилання

ТОП новини

У Квіташвілі вимагають відставки ректора Київського медуніверситету


До МОЗ принесли свідоцтва про «народження» і «смерть» української медичної освіти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

До МОЗ принесли свідоцтва про «народження» і «смерть» української медичної освіти (відео)

Близько двадцяти активістів пікетували будівлі уряду та Міністерства охорони здоров’я з вимогою відставки ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерини Амосової та прозорої комплексної перевірки діяльності адміністрації вишу.

В акції взяли участь, зокрема, представники студентської профспілки «Пряма дія», громадської організації «Санація медицини», колишні студенти університету імені Богомольця та інших вишів столиці.

«Потрібна комплексна перевірка із залученням громадських активістів, тому що це – корупціонери зі стажем», – заявив один із учасників акції Олександр Хижняк.

У дворі міністерства мітингувальники встановили символічні «надгробки», пояснивши, що це відображає потенційну шкоду від зниження якості медичної освіти.

Звернення із вимогою провести перевірку активісти передали до Кабінету міністрів. Із МОЗ до пікетувальників ніхто не вийшов, тож вони залишили лист та символічні свідоцтва про «народження» і «смерть» української медичної освіти біля скриньки для звернень громадян.

Катерина Амосова поки що ситуацію не коментувала.

На посаду ректора її призначили після голосування на загальних зборах. Попередній ректор Віталій Москаленко пішов у відставку у лютому минулого року після міністерської перевірки, ініційованої внаслідок студентських протестів.

XS
SM
MD
LG