Доступність посилання

ТОП новини

Маршрутники Дніпропетровська відмовилися виконувати рішення міськради знизити плату за проїзд


Маршрутки у Дніпропетровську все одно возять за 5 гривень
Маршрутки у Дніпропетровську все одно возять за 5 гривень

Маршрутники Дніпропетровська відмовляються возити пасажирів по 4 гривні й вимагають об’єктивного перегляду тарифів на проїзд, повідомив голова профспілки працівників автотранспорту та дорожнього господарства Дніпропетровської області Андрій Берчук.

На його думку, рішення, ухвалене виконкомом міськради, про зниження вартості проїзду з 5–6 до 4 гривень з’явилось «під вибори» й не має економічного обґрунтування.

«Незважаючи на те, що вартість пального впала, ціни на комплектуючі для перевезень залишилися на колишньому рівні, як при стрибку долара, а то й дорожче. Також зараз виросли податки, електроенергія, які теж входять у формування тарифу. З 1 вересня повинні підніматися мінімальні заробітні плати. Зараз же перед перевізниками стоїть дилема: чи то виконувати вимогу, що призведе до збитків, чи то не виконувати і працювати таким чином більш-менш рентабельно», – сказав Берчук.

Він поінформував, що наразі 21 із 22 перевізників Дніпропетровська підписали звернення до виконувача обов’язків міського голови Галини Булавки про необхідність перегляду рішення влади.

«Якщо будь-якому підприємству, яке закупило автобуси, доведуть, що тариф у нього завищений, то перевізник перейде на 4 гривні або нижче. Це повинно бути доведено математичним шляхом», – сказав представник профспілки.

Попереднього дня, у вівторок, 29 вересня, у Дніпропетровську почало діяти рішення міськвиконкому, за яким на всіх міських автобусних маршрутах офіційно проїзд коштує 4 гривні. Як заявили в міськраді, відтепер усі перевізники на всіх маршрутах, окрім трьох найдовших, зобов’язані перевозити пасажирів за зниженим тарифом. Однак водії, як і раніше, беруть із пасажирів по 5–6 гривень, пояснюючи, що нічого не знають про рішення міськвиконкому.

Раніше, 14 березня 2015 року, за рішенням влади вартість проїзду в маршрутках і автобусах у Дніпропетровську зросла до 5,5–6 гривень і стала найвищою серед обласних центрів України.

XS
SM
MD
LG