Доступність посилання

ТОП новини

У Щасті на «розтяжці» підірвався рибалка – адміністрація


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 1 жовтня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 1 жовтня 2015 року

У Щасті на Луганщині на «розтяжці» підірвався рибалка, повідомили у прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

За повідомленням, інцидент стався 1 жовтня опівдні. З пораненням до лікарні доправили чоловіка 1968 року народження.

«Він разом з двома товаришами намагався посунути колоду, під якою виявилася «розтяжка», що спрацювала. Риболовля у цьому місці заборонена», – йдеться в повідомленні.

«На наступному тижні до Луганської області планується приїзд «десанту» спеціалістів з розмінування у складі 150 осіб, які відповідно до поданих заявок будуть займатися знешкодженням небезпечних «знахідок» у прифронтових районах», – заявив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня. З цього часу режим припинення вогню переважно підтримується, фіксується значне зменшення кількості обстрілів. Проте повідомлення про поранення військових і цивільних унаслідок підривів мін і так званих «розтяжок» надходять регулярно.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули майже 8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG