Доступність посилання

ТОП новини

Тиша на Донбасі дозволила розпочати відведення зброї – прес-центр АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прес-центр штабу АТО повідомляє 3 жовтня про повне дотримання режиму припинення вогню з боку сепаратистів на Донбасі.

«Дводобова тиша дозволила розпочати двосторонній процес відведення техніки та озброєння калібром менш як 100 міліметрів від лінії розмежування», – ідеться у вечірньому зведенні прес-центру АТО.

«На сьогодні сили АТО складають та узгоджують з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ списки озброєння, яке має бути відведене від лінії зіткнення на відстань не менш як 15 кілометрів», – додають українські військові.

Представник Росії в Спільному центрі контролю та координації (СЦКК) режиму припинення вогню Хасан Калоєв повідомив 3 жовтня, що відведення військової техніки від лінії контакту в угрупованні «ЛНР» відбувається за планом і без пригод.

Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі 2 жовтня в «нормандському форматі» в Парижі заявив про досягнення сторонами домовленості про відведення легкого озброєння на Донбасі. За його словами, відведення легкого озброєння триватиме 41 добу. Сторони визначили етапність відведення, а також процедуру проміжної перевірки, щоб забезпечити повне виконання домовленостей.

Від 1 жовтня і до ранку суботи сторони конфлікту на Донбасі заявляли про повне перемир’я. Згідно з досягнутими 29 вересня Тристоронньою контактною групою у Мінську домовленостями, в разі, якщо режим тиші буде дотриманий упродовж щонайменше двох діб, розпочнеться відведення озброєнь калібру менш як 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG