Доступність посилання

ТОП новини

Безсмертний: 7 жовтня відбудеться телефонна розмова глав МЗС «нормандської четвірки»


Роман Безсмертний
Роман Безсмертний

Представник України у політичній підгрупі тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявляє, що 7 жовтня має відбутися телефонна розмова глав МЗС країн «нормандської четвірки». Про він розповів в ефірі Радіо Свобода.

«Під час цієї розмови повинна відбутися верифікація, тобто підтвердження-непідтвердження по пунктах, які обговорювалися і про які президент Путін давав згоду, цитую: «продати чи не продати Донбасу», – сказав Безсмертний.

Він зауважив, що саме слово «продати» використовував президент Росії Володимир Путін на переговорах щодо Донбасу.

«Він так висловлювалася. Коли ситуація заходила в дискусію, він казав: «цього я не зможу продати Донбасу», а коли позиція, яка йому була потрібна, він казав, «це я зможу продати», – розповів Безсмертний.

Під час завтрашнього засідання тристоронньої контактної групи у Мінську, прогнозує Безсмертний, «відбуватиметься промацування позицій».

«Невипадково, що сьогодні з’явилася інформація, що хтось погодився скасовувати вибори 18 жовтня і 1 листопада, а хтось не погодився. Іде така позиційна, тактична битва, кожен намагається запропонувати якусь рецептуру і розвідати, з якими меседжами приїде інша сторона», – зазначив Роман Безсмертний.

Підтвердження інформації про телефонну розмову прем’єрів країн «нормандської четвірки» з інших джерел немає.

Тристороння контактна група на засіданні в Мінську у вівторок, 6 жовтня, обговорить особливості проведення місцевих виборів на Донбасі, повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

Раніше Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам заявив, що на зустрічі «нормандської четвірки» президент Росії Володимир Путін пообіцяв докласти всіх зусиль для скасування виборів, які планують проводити сепаратисти, і проінформувати про це не пізніше вівторка, 6 жовтня.Натомість глава МЗС Росії заявив, що «сигнали про вибори» передаються сепаратистам Донбасу.

Учасники зустрічі в «нормандському форматі», що відбулася в Парижі 2 жовтня, заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно.

XS
SM
MD
LG