Доступність посилання

ТОП новини

У Празі чеська група oMen знову оголилася на захист України


Учасники чеської групи oMen роздягнулися на концерті Ансамблю пісні і танців російської армії імені Александрова на підтримку України та Сирії, 17 жовтня 2015 року
Учасники чеської групи oMen роздягнулися на концерті Ансамблю пісні і танців російської армії імені Александрова на підтримку України та Сирії, 17 жовтня 2015 року

Учасники чеської групи oMen роздягнулися до пояса у суботу ввечері в Празі на концерті Ансамблю пісні і танців російської армії імені Александрова на знак протесту проти політики російської влади і чеського президента, під егідою якого тривають виступи.

Мітинг проти виступу російського військового ансамблю в Празі (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Чоловіки продемонстрували надписи на тілі «Україна, Чечня, Грузія, Сирія» та розгорнули прапори України, ЄС і НАТО під час виступу чеської співачки Гелени Вондрачкової, яка співала з росіянами.

Учасники ансамблю імені Александрова є не лише музикантами, а «регулярними військовими армії, яка несе відповідальність за десятки тисяч загиблих у Чечні, тисячі загиблих в Україні, армії, яка у ці дні скидає касетні бомби на цивільних у Сирії», мовиться у заяві активістів.

Вони також звертають увагу на те, що російський ансамбль піснею привітав незаконну анексію Криму, а його діяльність називають пропагандою і частиною гібридної війни.

Те, що президент Чехії взяв ці концерти під свій захист, на думку чеських активістів, є ігноруванням людяності і спробою підірвати мораль чеського суспільства, а також згуртованість і цінності Європейського союзу.

Європейське турне Ансамблю пісні і танців російської армії імені Александрова присвячено 70-літтю визволення та кінця Другої світової війни. У Чехії «Александровці» мають дати 12 концертів у 9 містах.

Ці концерти супроводжують протести, так, зокрема, в суботу, 17 жовтня, перед двома виступами ансамблю в Празі, окрім групи oMen, також мітингували десятки чеських та українських активістів, зокрема з празького Майдану та Східноєвропейського інформаційного центру (EEIC).

Учасники чеської групи oMen раніше провели кілька епатажних акцій на підтримку України, зокрема, у 2014 році вивісили на одній з веж празького собору Святого Віта, неподалік від резиденції президента Мілоша Земана, полотнище з надписом «Тут сидить лялька Путіна», також вони оголялися до пояса на прес-конференції чеського прем'єра з надписами «Не будьте з Путіним».

Росія неодноразово заперечувала свою причетність до злочинів проти мирних жителів в Україні, Грузії та Сирії.

XS
SM
MD
LG