Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає Раду прискорити виконання плану дій щодо безвізового режиму з ЄС


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності прискорити завершення виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

«Хочу звернутися до Верховної Ради, насамперед, до частини парламентської коаліції, при розгляді цих питань винести за дужки свої політичні симпатії і антипатії», – заявив він на засіданні Національної ради реформ.

Порошенко також відзначив важливість завершення роботи по тих напрямах, де є відставання у виконанні рекомендацій Європейської комісії, зокрема, йдеться про боротьбу з корупцією і організованою злочинністю, питання дискримінації і внесення необхідних змін до Трудового кодексу, що необхідно зробити парламенту.

На початку жовтня Верховна Рада підтримала пакет законів, які потрібні для лібералізації візового режиму з ЄС. Це закони, які запроваджують фінансування політичних партій з державного бюджету, які вносять зміни до Кримінального процесуального кодексу і регламентують питання арешту майна в разі виникнення корупційних ризиків. Також депутати підтримали створення національного агентства, яке розшукуватиме активи, здобуті корупційним шляхом.

XS
SM
MD
LG