Доступність посилання

ТОП новини

Думчев підтвердив близькі стосунки з екс-генпрокурором Яремою


Сергій Думчев
Сергій Думчев

Кандидат у мери Києва і лідер партії «Рух за реформи» Сергій Думчев підтвердив, що колишній генеральний прокурор Віталій Ярема – його кум.

«Це мій друг, і він хрестив мою доньку сім років тому. У нас дуже хороші стосунки, я його знаю більш як 19 років», – сказав Думчев, відповідаючи на запитання журналіста програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», про його стосунки з Віталієм Яремою.

Раніше ЗМІ називали Сергія Думчева другом генпрокурора Яреми, але підтвердження цьому не було. Сам Віталій Ярема на запитання про зв’язки з Сергієм Думчевим відповів: «Це мій знайомий».

Сергій Думчев – один із 29 кандидатів у мери Києва. Він є одним із найбільш розрекламованих і при цьому найменш публічних кандидатів. Через те, що на минулих парламентських виборах він був 20-м номером у списку партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна», його пов’язують із представниками табору президента-втікача Віктора Януковича.

Ярема був на посаді генерального прокурора з червня 2014 по лютий 2015 року. Під час роботи на цій посаді його критикували, зокрема й у Верховній Раді, за неефективну діяльність, зокрема за те, що ГПУ активно не займалася пошуком доказів причетності соратників екс-президента Віктора Януковича до злочинів.

31 березня міжнародна дорадча група Ради Європи зі спостереження за розслідуванням злочинів під час протестів на майдані Незалежності в Києві наприкінці 2013–2014 років назвала неефективною роботу в розслідуванні українських правоохоронців, зокрема і Генпрокуратури.

XS
SM
MD
LG