Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську виборцям пропонували півтисячі гривень за продаж голосу – міліція


©Shutterstock
©Shutterstock

У Дніпропетровську в «день тиші» зафіксували спробу підкупу виборців. Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

За даними з міліції, сигнал про «скупку» голосів виборців надійшов до чергової частини Бабушкінського райвідділу міліції міста: громадяни інформували, що про те, що в квартирі одного з будинків по вулиці Героїв Сталінграда відбувається підкуп виборців.

«На місце виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили, що громадянам пропонували сплатити грошові кошти в розмірі 500 гривень за те, щоб вони віддали свій голос за одного з кандидатів», – зазначили в міліції.

У відомстві також заявили, що на місці події вилучили гроші та список осіб, які вже отримали «винагороду».

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України – підкуп виборця. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 3 років.

Раніше про схожий випадок у Дніпропетровську поінформував депутат Верховної Ради, колишній голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

На виборах 2012 року в Дніпропетровську спостерігачі фіксували масовий підкуп виборців – продаж від імені одного з кандидатів продуктів харчування, безалкогольних та алкогольних напоїв за цінами, значно нижчими за ринкові, всі товари – по 25 копійок.

XS
SM
MD
LG