Доступність посилання

ТОП новини

Постійну посаду в поліції екс-міліціонери отримають лише після переатестації – Лорткіпанідзе


Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі (ліворуч) і керівник обласної поліції Гіоргі Лорткіпанідзе
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі (ліворуч) і керівник обласної поліції Гіоргі Лорткіпанідзе

6 листопада всі співробітники міліції були звільнені за скороченням штатів. Ті з них, хто має бажання працювати в поліції, написали заяву про прийом на службу, написав у Facebook начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе.

Він уточнив, що ці співробітники будуть призначені тимчасовими виконувачами обов’язків на посади, передбачені тимчасовим штатним розкладом.

«Усі колишні міліціонери будуть призначені на постійну посаду в поліції лише після того, як пройдуть переатестацію», – наголосив Лорткіпанідзе.

«Для правоохоронних органів розпочався перехідний період, який триватиме кілька місяців. Упродовж цього часу будуть створені окремі підрозділи та територіальні органи поліції, а також проведена переатестація особового складу», – уточнює в офіційному повідомленні відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області.

У суботу, 7 листопада в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Автоматично перейдуть до поліції лише департамент патрульної служби МВС і ті, хто пройшов конкурс та служить у патрульній поліції українських міст.

Головою Національної поліції України призначено Хатію Деканоїдзе, колишнього ректора поліцейської академії в Грузії та грузинського міністра освіти. Голова патрульної поліції Олександр Фацевич став заступником керівника Національної поліції України.

XS
SM
MD
LG