Доступність посилання

ТОП новини

2016-й оголошено роком англійської мови в Україні – указ президента


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким наступний 2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні, повідомляє сайт президента.

В повідомленні йдеться, що рішення про 2016-й як рік англійської мови ухвалене з метою «сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей».

В адміністрації президента доручили уряду на найближчі роки розробити план активізації вивчення англійської мови серед українців, передбачити у вишах лінгвістичні курси і гуртки за межами навчальних закладів.

Крім того, має бути розширена мережа літніх мовних таборів, фахових конкурсів, олімпіад та інших змагань з англійської мови, програми обміну між українськими та студентами з англомовних країн тощо. Планується запровадження освітніх теле- та радіопрограм із вивчення англійської мови.

Указ президента також передбачає оцінювання рівня знань англійської мови серед держслужбовців і курси для її вивчення.

Наприкінці жовтня президент Петро Порошенко запропонував, щоб в Україні з’явилася друга робоча мова, крім української, і нею мала б бути англійська. Сам глава держави досконало володіє англійською мовою і постійно використовує її у спілкуванні з міжнародними партнерами та під час візитів за кордон.

XS
SM
MD
LG