Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст «Донбас. Реалії» заявляє про зловживання поліції на КПП в Маріуполі


Журналіст «Донбас. Реалії» Олексій Мацука
Журналіст «Донбас. Реалії» Олексій Мацука

Журналіст проекту Радіо Свобода «Донбас. Реалії» Олексій Мацука заявляє про неправомірні дії співробітників поліції Маріуполя. Підставою таких дій, пише Мацука у Facebook, стала донецька реєстрація журналістів.

За його словами, силовики «зупинили всю команду» за рішенням начальника управління поліції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна.

«Потім по одному завели в ящик якийсь, вимагали паспорти, перевіряли мобільні. Ми попросили по двоє. Мент став кричати, що він наказав по одному, схопив мене за куртку і розпочав виштовхувати на вулицю навіщось. Та коли я попросив його звертатися до мене державною мовою, він взагалі озвірів», – повідомив Олексій Мацука.

«Час уже розпочинати кампанію зі скасування такої практики і перевіряти, що там на цих блокпостах відбувається насправді», – додає журналіст «Донбас. Реалії».

У жовтні Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляла про мітинг у Донецьку, учасники якого висловили занепокоєння тим, що вони називали корупцією на блокпостах Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG